Wizytówka firmy

Firma MEBIN ze Stobiecka Szlacheckiego to uznany krajowy producent mebli, specjalizujący się w produkcji mebli stylowych i nowoczesnych, z przeznaczeniem do jadalni, salonu, sypialni, gabinetu. Założona w 1994 roku z powodzeniem kontynuuje rodzinne tradycje meblarskie odnosząc sukcesy na rynku krajowym jak i rynkach zagranicznych, między innymi: rosyjskim, węgierskim, słowackim i ukraińskim. Wyznacznikiem sukcesu firmy są niewątpliwie użyte materiały – gros produkcji wykonana jest z litego drewna z wykorzystaniem elementów wykończonych naturalną okleiną. Prawdziwą wartością firmy są także jej pracownicy – znawcy stolarskiego rzemiosła - ich zaangażowanie i oddanie sprawiają, iż kolekcje mebli zyskują wyrafinowaną estetykę. Firma wprowadzając zautomatyzowaną produkcję tam, gdzie jest to tylko możliwe wyznacza równocześnie nowe kierunki rozwoju dla przedsiębiorstwa. Nowoczesny zakład produkcyjny wyposażony w maszyny sterowane numerycznie, ścisłe przestrzeganie warunków technologicznych, współpraca ze sprawdzonymi dostawcami najlepszych materiałów i technologii gwarantują najwyższą jakość produktu. MEBIN dba również o ochronę środowiska - jej produkty lakierowane są przyjaznymi dla środowiska i użytkownika lakierami wodnymi. Na bogatą ofertę firmy składają się głównie kolekcje mebli stylowych takich jak: Lazuryt, Topaz, Toskania, Szmaragd czy Afrodyta, ale również kolekcja Artmodulo powstała w oparciu o nowoczesne wzornictwo. Oprócz mebli skierowanych do indywidualnego inwestora firma realizuje projekty przeznaczone dla obiektów użyteczności publicznej, restauracji, pubów, hoteli. Innowacyjność, kunszt rzemiosła, oryginalne rozwiązania i gwarancja jakości zostały uwiarygodnione przyznanymi firmie nagrodami, między innymi Złotym Medalem za Kolekcję Lazuryt Jadalnię, zdobytym na Międzynarodowych Targach Poznańskich Meble 2010 oraz Diamentem Meblarstwa 2010 – wyróżnieniem otrzymanym na Międzynarodowych Targach Meblowych w Ostródzie.