Zegary klasyczne i nowoczesne

Korzystając z bogatej oferty mebli i akcesoriów dostępnych na rynku, niezwykle starannie urządzamy nasze wnętrza dbając o każdy szczegół, by zapewnić im spójną stylistykę i funkcjonalność. Wypełniamy je nie tylko meblami, ale i przedmiotami codziennego użytku współtworzącymi ich charakter. Tak też jest z zegarami, które odpowiednio dobrane mogą stać się główną ozdobą pomieszczenia. Dlatego firma Mebin mająca w swej ofercie kompleksowe wyposażenie wnętrz zarówno nowoczesnych, jak i klasycznych, proponuje zegary w każdej kolekcji mebli.

W komplecie Corino, świetnej linii nowoczesnych mebli z litego drewna z elementami naturalnej okleiny dębowej łączonego z czarnym szkłem, na uwagę zasługuje imponująca ilość rozmaitych dodatkowych meblowych akcesoriów. Są w nim stojaki na wino, na książki, lampy, lustra, a nawet gazetniki i oczywiście - zegary. Zarówno w wersji w kolorze jasnego dębu jak i orzecha można wybierać spośród kilku ich wariantów: pojedynczych, potrójnych, pokazujących różne strefy czasowe, rozmieszczonych w układzie pionowym lub poziomym. Ciekawie prezentują się też zegary dodatkowo zdobione złotymi tarczami stacji pogody. Wszystkie modele bezbłędnie uzupełniają aranżację pomieszczenia, akcentując koncepcję układów kolorystycznych i kształtów istniejących w linii. Podobnie jest w zestawach ArtModulo czy Rossano – pozbawione dodatkowych zdobień, z tarczami z czarnego szkła umieszczonymi w drewnianej prostej ramie uwypuklają główny element zdobiący te minimalistyczne meble. W obu przypadkach można dobrać pojedyncze kwadratowe kształty lub potrójne w dwu wariantach, w pionie bądź w poziomie, by podkreślić nimi geometryczny układ czarnych detali w całej aranżacji. Kwintesencją sposobu wykorzystania zegara w nowoczesnych meblach jest kolekcja Elise – czarne tarcze na tle jasnej elipsy w swoich niewielkich gabarytach odzwierciedlają kompozycję linii i kolorów w całym zestawie.

Klasyczne zegary w ofercie  Mebin to nie tylko ozdoby, ale samodzielne, dostojne bryły, królujące pośród pozostałych sprzętów we wnętrzu. Arkadia, Toskania czy Lazuryt, znane kolekcje eleganckich mebli nawiązujących do tradycyjnego wzornictwa posiadają piękne szafkowe zegary narożne. Ich majestatyczne, solidnie wykonane skrzynie z litego drewna, misternie zdobione i wybarwione w stylu całego zestawu to nie tylko szlachetne obudowy mechanizmów zegarowych, ale i praktyczne meble dzięki umieszczonym w nim półkom i szufladom na przydatne drobiazgi. Stojące zegary nadają wnętrzom prestiżowego charakteru i doskonale zaprezentują się w reprezentacyjnym salonie, jadalni czy w stylowym gabinecie. Linia Lazuryt zawiera też propozycje zegarów ściennych, pojedynczych lub potrójnych z różnymi strefami czasowymi, w kształcie dyskretnie podkreślającym rysunek innych mebli.

Zegar z każdego zestawu może znaleźć właściwe miejsce w naszym domu. Pośród mebli z tej samej kolekcji dopełnia ich kompozycję, zaś umieszczony w innym pomieszczeniu stanowi świetne nawiązanie i stylistyczne połączenie z wnętrzem, w którym się ona znajduje.