3 wyróżnienia dla Mebin w konkursie „Meble Plus - Produkt 2012”!

11 stycznia 2012

W 10 jubileuszowej edycji konkursu „Meble Plus - Produkt 2012”,organizowanego przez miesięcznik Meble Plus firma Mebin uzyskała aż trzy wyróżnienia.
Firma Mebin, uznany producent mebli, specjalizujący się w produkcji mebli stylowych i nowoczesnych z przeznaczeniem do salonu, jadalni, sypialni i gabinetu, uzyskała te zaszczytne wyróżnienia w trzech kategoriach: jadalnia, sypialnia i łóżko za najnowszą kolekcję ArtModulo. Tę interesującą kolekcję charakteryzuje nowoczesny design i oryginalna kolorystyka – barwa czereśni w połączeniu z czarnym szkłem. ArtModulo łączy w sobie klasykę, funkcjonalność oraz nowoczesny design. Jest idealna dla ludzi preferujących ciekawe kompozycje oraz poszukujących niebanalnych rozwiązań. Nowoczesne wnętrze według ArtModulo to proste, geometryczne formy brył, przemyślane detale, gładkie powierzchnie i odważna kolorystyka. Kolekcja jest doskonałym sposobem na zaprojektowanieindywidualnej, niepowtarzalnej przestrzeni we własnym domu.
Produkt Roku to prestiżowy konkurs na najlepsze produkty w branży meblarskiej. Jego celem jest wyłonienie dostępnych w Polsce mebli doskonałej jakości oraz umacnianie ich pozycji na polskim rynku, premiowanie dobrych, funkcjonalnych rozwiązań i modnego designu. W jury zasiadają uznani projektanci, architekci, designerzy, przedstawiciele wiodących salonów meblowych, a także organizacji i stowarzyszeń branżowych.  Przy ocenie i typowaniu poszczególnych produktów  uwzględniane są następujące kryteria: walory wzornicze i użytkowe mebla, jakość wykonania, rodzaj i jakość użytych materiałów i akcesoriów meblowych, zgodność z obowiązującymi normami, a także nowatorstwo rozwiązań. Konkurs, skierowany jest do producentów i wyłącznych przedstawicieli działających na rynku polskim. W obecnej edycji, nagrody i wyróżnienia zostały przyznane w 14 kategoriach.
Wręczenie nagród konkursu „Meble Plus - Produkt 2012” odbyło się 11 stycznia 2012 roku podczas oficjalnej Galii w Hotelu Radisson Blu Sobieski w Warszawie.

Wyróżnienia „Produkt Roku 2012” potwierdzają nie tylko najwyższą jakość mebli produkowanych przez Mebin oraz solidną pozycję firmy na rynku polskim, ale także są zapowiedzią jej kolejnych sukcesów w przyszłości.