5. miejsce dla firmy Mebin w rankingu producentów mebli skrzyniowych 2014!

Łóżko Rossano - rynkowym hitem miesiąca magazynu Meble Plus!

Jest nam niezmiernie miło poinformować, iż w tegorocznej edycji Rankingu Producentów Mebli firma Mebin zajęła bardzo wysokie, 5 miejsce w Rankingu Producentów Mebli Skrzyniowych, poprawiając swój ubiegłoroczny wynik o 2 miejsca w górę! Kolejnym najnowszym sukcesem firmy jest wyróżnienie dla łóżka Rossano, które stało się rynkowym hitem miesiąca magazynu Meble Plus.

Firma MEBIN ze Stobiecka Szlacheckiego jest dynamicznie rozwijającym się producentem mebli mieszkaniowych, odnoszącym sukcesy na rynku krajowym i rynkach zagranicznych. Od 20. lat zaspokaja potrzeby klientów oferując wysmakowane kolekcje mebli stylowych i nowoczesnych z przeznaczeniem do jadalni, gabinetu, salonu i sypialni. Znakiem rozpoznawczym marki Mebin jest jakość wyrażona w wielu aspektach, które składają się na sztukę tworzenia mebli. Nowoczesna technologia, doskonałe wzornictwo, dbałość o staranne wykonanie, naturalne materiały sprawiają, że

kolekcje Mebin są synonimem elegancji, funkcjonalności i dobrego smaku, tworzą niepowtarzalny klimat i zachęcają mieszkańców oraz gości do miłego spędzania czasu w modnie i stylowo zaaranżowanych wnętrzach.

Ranking Producentów Mebli, oceniający polską branże meblarską, organizowany jest przez miesięcznik "Meble Plus". Oceny branży, poprzez wypełnianie specjalnie przygotowanych ankiet, dokonują jej najbliżsi partnerzy – salony meblowe z całej Polski. Ankietowane salony oceniają oddzielnie producentów mebli skrzyniowych i tapicerowanych biorąc pod uwagę: wysokość obrotów osiąganych przez dany salon w relacjach z producentem, jakość kontaktów handlowych, udział producenta przy tworzeniu i uaktualnianiu ekspozycji w danym salonie, jakość materiałów promocyjnych dostarczanych przez producenta, jakość serwisu gwarancyjnego i pogwarancyjnego a także jakość rozpatrywania reklamacji.

To zaszczytne wyróżnienie cieszy tym bardziej, iż zostało przyznane przez partnerów handlowych z terenów całej Polski, co niewątpliwie świadczy o doskonałej współpracy producenta z salonami i jest dobrą prognozą na przyszłość.

Magazyn Meble Plus opierając się o opinie sprzedawców 50 polskich salonów meblowych wytypował 10 najlepiej sprzedających się łóżek nietapicerowanych. Wśród wyróżnionych znalazło się łóżko firmy Mebin należące do kolekcji Rossano.

Eleganckie dwuosobowe łóżko Rossano występuje w dwóch wersjach: z zagłówkiem prostym i giętym. Wykonane zostało z drewna dębowego oraz naturalnej dębowej okleiny w wybarwieniu: bianco i notte. W standardowym wyposażeniu znajduje się stelaż ze sprężystymi listwami, natomiast w modelu z giętym zagłówkiem dodatkowo oświetlenie LED. Istnieje również możliwość zakupu łóżka ze schowkiem na pościel i podnośnikiem materaca.

Zgodnie z opiniami sprzedawców jednym z najważniejszych kryteriów, którymi kieruje się klient przy zakupie mebli do sypialni jest rodzaj materiału z jakiego wykonano łóżko. Cenione są bardzo łóżka drewniane lub z drewnianymi elementami oraz modele wykonane z płyt drewnopochodnych. Łóżka powinny być wyposażone w dodatkowe udogodnienia takie jak np. podnoszony stelaż i pojemnik, a także występować w różnorodnych wersjach kolorystycznych.

Uznanie z jakim spotkało się łóżko Rossano ogromnie cieszy i potwierdza obrany przez firmę kierunek w produkcji mebli do sypialni.

Oba wyróżnienia są świadectwem wysokiej jakości i funkcjonalności mebli firmy Mebin, a także brania pod uwagę potrzeb współczesnego klienta.