Acanthus Aureus dla firmy MEBIN

24 lutego 2014

Firma Mebin powróciła z Targów Meble Polska 2014 ze Statuetką Złotego Akanta. Tonące w storczykach stoisko zostało docenione za najlepszy projekt odzwierciedlający strategię marketingową firmy podczas Targów. Na doskonale zagospodarowanej powierzchni 160 m2 zwiedzający mogli obejrzeć nowości 2013 roku – meble z kolekcji Bonita, OKi i Elisse oraz wiosenne zapowiedzi 2014 roku – Verano i Primaverę. Producent zaprezentował nowe wzory mebli do salonu, jadalni i sypialni, a także rozwiązania techniczne, takie jak funkcjonalny rozsuwany ławostół. Dominowały szlachetne materiały: dąb naturalny i strukturyzowany; jednolite jasne i ciemne wybarwienia oraz dwubarwne wersje kolorystyczne: bianco i notte; połączenia drewnianych i okleinowanych elementów z tkaniną, skórą ekologiczną i szkłem. Licznie odwiedzający stoisko mogli śledzić, na przykładzie kolekcji producenta, współczesne trendy w meblarstwie skrzyniowym, podziwiać nowoczesne wzornictwo i jakość wykonania, ale również doświadczyć tradycyjnej, polskiej gościnności ze strony właścicieli i pracowników firmy.