Firma MEBIN podwójnym laureatem konkursu Produkt Roku 2011

Grudzień 2010

Z przyjemnością informujemy, iż firma MEBIN ze Stobiecka Szlacheckiego zdobyła aż dwa wyróżnienia w tegorocznej edycji konkursu Produkt Roku 2011. Wyróżnione produkty to, w kategorii Mebel mieszkaniowy - kolekcja nowoczesnych mebli systemowych ArtModulo oraz w kategorii Kuchnia – zestaw mebli kuchennych Moon. Obydwa wyróżnienia są dla nas szczególnym powodem do radości – mówi Andrzej Binkowski, właściciel firmy MEBIN. Działamy w branży od kilkunastu lat i naszym znakiem rozpoznawczym, jak dotąd, były meble stylowe. Stosunkowo niedawno wprowadziliśmy produkcję mebli nowoczesnych, w tym kuchni, dlatego tym bardziej cieszą nas takie wyróżnienia. Są one potwierdzeniem jakości, dobrego rzemiosła, a także wyczucia trendów rynkowych, co niewątpliwie będzie miało wpływ na zadowolenie naszych obecnych i przyszłych klientów, a przecież to jest najważniejsze.
ArtModulo jest awangardową kolekcją systemową, łączącą w sobie klasykę, funkcjonalność oraz nowoczesny design. Jest idealna dla ludzi preferujących ciekawe kompozycje oraz poszukujących niebanalnych rozwiązań. Nowoczesne wnętrze według Artmodulo to proste, geometryczne formy brył, przemyślane detale, gładkie powierzchnie i odważna kolorystyka. Znajdziemy tu szereg praktycznych udogodnień takich jak: elektryczny system wspomagania wysuwu szuflad, szafki otwierane na czujnik ruchu, czy samoczyszczące prowadnice i zawiasy ze zintegrowanym systemem domykania.
Kuchnia Moon to niezwykła propozycja dla miłośników współczesnego designu. Są to meble o prostych, geometrycznych formach, z frontami lakierowanymi "na wysoki połysk", utrzymane w eleganckiej kolorystyce czerni rozjaśnionej soczystym akcentem pomarańczy.  W kuchni Moon zastosowano wiele funkcjonalnych udogodnień nadając meblom zarówno estetyczny, jak i praktyczny wymiar. Znajdziemy tu nowoczesne rozwiązania takie jak: servo-drive - elektryczny system wspomagania wysuwu szuflad, szafki otwierane na czujnik ruchu, samoczyszczące prowadnice i zawiasy ze zintegrowanym systemem domykania. Ciekawie zaaranżowano oświetlenie - w cokołach i pod górnymi szafkami zainstalowano oświetlenie LED, natomiast w szafkach górnych i szufladach wewnętrznych oświetlenie uruchamiane jest poprzez czujnik ruchu. Zaawansowana technologia, funkcjonalność i modne wzornictwo kuchni Moon są doskonałą odpowiedzią producenta na nowoczesne trendy meblarstwa na miarę XXI wieku.
Produkt Roku to prestiżowy konkurs na najlepsze produkty w branży meblarskiej, promujący wyroby wysokiej jakości o znaczących walorach wzorniczych i użytkowych. Organizatorem konkursu jest miesięcznik Meble Plus. W jury zasiadają uznani projektanci, architekci, designerzy, przedstawiciele wiodących salonów meblowych, a także organizacji i stowarzyszeń branżowych.