Mebin laureatem Expo Awards 41. edycji Międzynarodowych Targów Meblowych!

15.09.2014

Jest nam niezmiernie miło poinformować, że firma Mebin podczas 41. Międzynarodowych Targów Meblowych w Ostródzie otrzymała drugą nagrodę w prestiżowym konkursie Expo Awards wkategorii meble skrzyniowe za najnowszą kolekcję Maganda.

Maganda to nowoczesne meble z frontami z litego drewna o dwóch wybarwieniach: orzech antyczny i dąb naturalny przeznaczone do salonu i jadalni. Obie propozycje kolorystyczne skomponowano z elementami mebli o zdecydowanej czarnej barwie. W kolekcji znajdziemy między innymi bogaty wybór witryn i witrynek z oświetleniem, komody, szafki, półki wiszące i panele TV – maxi i mini. Na szczególną uwagę zasługuje lekki i funkcjonalny regał stojący na książki i dekoracyjne salonowe drobiazgi, a także stoły o różnej wielkości, ława i niezwykle praktyczny rozsuwany ławostół. Nie zabrakło również użytecznych gadżetów meblowych takich jak zegar i stacja pogody o idealnie pasującej do innych brył linii wzorniczej.

Podświetlenia półek, które subtelnie wskazują na zawartość witryn, interesujące zestawienia kolorystyczne – połączenie podstawowych barw z pomysłowo wkomponowanymi w meble czarnymi wstawkami, dyskretnie podkreślającymi oryginalny charakter kolekcji, modułowość i funkcjonalność brył to najważniejsze cechy nagrodzonej Magandy.

Międzynarodowe Targi Mebli w Ostródzie należą do najważniejszych tego typu imprez w branży. 41. edycję Targów  odwiedziło ponad 13 tysięcy gości z Polski i zagranicy. W trzech halach Centrum Targowo-Konferencyjnego Expo Arena zaprezentowało się ponad stu wystawców, wśród których znalazły się zarówno debiutujące marki meblowe, jak i czołowi producenci z branży. Po raz pierwszy Targom towarzyszył Warmia Mazury Design Festiwal – na kilku festiwalowych wystawach zostały zaprezentowane projekty polskich, czołowych młodych projektantów, a także znanych w branży meblowej twórców sztuki użytkowej. Od początku swego istnienia Międzynarodowe Targi Meblowe w Ostródzie uznawane są przez wystawców i zwiedzających za imprezę podczas, której nie tylko ogląda się meble, ale przede wszystkim sprzedaje i kupuje.

W prestiżowym konkursie Expo Awards przyznano nagrody w trzech kategoriach: meble tapicerowane, meble skrzyniowe i najlepsze stoisko. Najnowsza kolekcja Mebin – Maganda spotkała się z ogromnym zainteresowaniem uczestników Targów, a otrzymane wyróżnienie potwierdziło po raz kolejny uznaną pozycję firmy na rynku meblarskim. Nagroda cieszy tym bardziej, iż jest już kolejnym wyróżnieniem przyznanym Mebin na MTM w Ostródzie. Podczas 40. jubileuszowej edycji MTM firma otrzymała II nagrodę za kolekcję Flamenco w kategorii mebel skrzyniowy.