Szafka barek – modny i praktyczny element wyposażenia jadalni

16 kwietnia 2012

Praktycznym i efektownym uzupełnieniem garnituru mebli do jadalni jest szafka typu barek. Najnowsza kolekcja Corino firmy Mebin, nagrodzona Złotym Medalem targów Meble Polska 2012 posiada dwa modele obrotowych barków – prosty i narożny. Do ich produkcji użyto najlepszych materiałów: fronty mebli wykonane są z litego drewna dębowego, pozostałe elementy w okleinie dębowej.Na uwagę zasługuje oryginalna forma brył z charakterystycznym dla całej kolekcji motywem trójramiennych profili, a także interesujące połączenia materiałów. Za szklanymi witrynami obydwu szafek znajdują się specjalne wydzielone półki na wino i eleganckie zawieszki na kieliszki. Funkcja obrotowych półek pozwala na bardzo ciekawą zmianę dekoracji – podczas przyjęcia prezentujemy gościom eleganckie szkło i trunki, natomiast po jego zakończeniu zmieniamy charakter wystawy na bardziej neutralny, z ekspozycją książek, bibelotów, etc. Na życzenie klienta półki dostępne są również w wersji podświetlanej. Zastosowanie czarnego szkła i tkaniny pokrywającej tył barków wraz z ciepłym, naturalnym kolorem drewna jest modnym połączeniem stylistycznym i jeszcze lepiej podkreśla urok zawartości szafek. Barki dostępne są w kolorystyce dębu naturalnego i orzecha.