Szafka typu barek – nowość od Mebin

15 stycznia 2013

Jaka powinna być szafka - barek? Przede wszystkim praktyczna, wielofunkcyjna i estetyczna, ponieważ najchętniej ustawimy ją w widocznym miejscu reprezentacyjnego pomieszczenia – w jadalni lub salonie.  Firma Mebin wzbogaca każdą swoją kolekcję mebli mieszkaniowych o ten rodzaj coraz bardziej popularnych brył. Wśród licznie reprezentowanych szafek typu barek możemy spotkać meble o linii klasycznej i nowoczesnej, z ozdobnymi przeszkleniami i bez, z pojemnymi szufladami, z funkcją obrotowych półek, specjalnymi zawieszkami na kieliszki i miejscem do leżakowania win, etc.

Najnowszą propozycją firmy są szafki – barki z kolekcji Rossano. Lekkie, nowoczesne, proste wzornictwo w połączeniu z naturalnymi materiałami: elementami drewna dębowego i okleiną prezentują się niezwykle szykownie. Nowoczesny design został podkreślony dekoracyjną powierzchnią gładkich, jasnych frontów z pionowymi i poziomymi liniami podziałów oraz brakiem uchwytów – drzwiczki otwierają się na dotyk. Ponadto dwie z szafek posiadają efektownie zaaranżowaną przeszkloną część, jedna z nich włącznie z blatem, co podnosi estetykę mebla oraz stwarza dodatkowe możliwości wyeksponowania dekoracyjnych przedmiotów. We wszystkich barkach zamontowano oświetlenie typu LED. Meble dostępne są w modnej kolorystyce jasnej – bianco i ciemnej – notte.