Tajemnicza lampa pełna kontrastów

Listopad 2011

Kiedy popatrzymy na niezwykle interesującą grę światła i cienia, padającego na pobliską ścianę sprawia wrażenie niebanalnej rzeźby ukrytej w klasycznej formie i nowoczesnej funkcji, dla której przecież postawiono ją w salonie. Piękna lampa z kolekcji Lazuryt firmy Mebinurzeka ciekawym połączeniem ciepłej kolorystyki kasztanu w zestawieniu z matowym białym szkłem. Finezyjna linia, opływowy, ale i geometryczny kształt sprawiają, iż kusi ona oryginalnością formy. Lite drewno, symbol niezmienności i oparcia zestawiono z kruchym szkłem, które ze swej natury jest szalenie nietrwałe, niemal eteryczne. Tak jakby spotkały się w niej dwa przeciwstawne sobie żywioły; stabilna, masywna ziemia i ulotne, niedouchwycenia powietrze. Lampa Lazuryt to współistniejące ze sobą kontrasty, doskonałe rozwiązanie aranżacyjne dla miłośników klasycznej elegancji i nowoczesnej funkcjonalności. Producent, na życzenie klienta, może wykonać tę niebanalną lampę również w kolorze czereśni antycznej.